ГОРДОСТ ЗА ПЕРНИК! За първи път на ринга и вече шампион! 14-годишният Ерик Анков от клуб „Боец“ донесе първото злато по кикбокс в Перник !

Перник си има шампион по кикбокс! И то само на 14 години! Младата надежда Ерик Анков отвя конкуренцията и се върна като Номер1 от турнир по кикбокс. Много перничани са печелили отличия в този спорт, но Ерик е първият, който става шампион. Ерик е най-младият член от федерацията по кикбокс и муай тай.

Любопитно е, че пернишкият шампион по кикбокс Ерик е приключил срещите си с отказване на противника. Той тренира едва от девет месеца, а в залата попада съвсем случайно. Треньорът му Венелин Анков му е чичо.

„Определено съм щастлив, че първият шампион от клуба е и от моята кръв. Щеше ми се да има повече шампиони, но така се получи, че не успях да отведа повече състезатели“, казва треньорът Анков пред ТВ Кракра.

Ерик е възпитаник на Строителния в Перник и малко преди състезанието е навършил 14 години.

Въпреки, че безапелационно отмъкна златото от конкуренцията пернишкото момче казва:“ Като за първо състезание бях малко притеснен и не играх както трябваше, можеше и по-добре“. 

Само няколко месеца, след като кандидатурата на пернишкият клуб „Боец“ с треньор Венелин Анков бе одобрена  и вече записва в актива си държавен шампион. Малко са отборите, които могат да се похвалят с такова развитие. Единствено грипа е спрял останалите бойци на клуба да се явят на шампионата.

„Щастлив съм, че можем да се похвалим с такова постижение. Ние тепърва стартираме и даваме заявка за високо ниво. Първи шампионат и вече имаме първи шампион„, коментира пред ТВ Кракра треньорът Венелин Анков.

Държавтното първенство по кикбокс се е провело традиционно в Свиленград.

Следващото участие на пернишкия клуб „Боец“ е през месец декември. Очаква се участие да вземат повече бойци, както и от групата на най-малките от 5 до 10 години.