Шок за феновете на ФК Миньор! Нито един футболист не е номиниран за Спортист на 2017 година

Шок за феновете на Миньор! Нито един футболист от пернишкия футболен клуб Миньор не е номиниран сред успешните спортисти за 2017 година. Това се дължи заради незадоволителното представяне на „чуковете“ през годината, които са на осмо място в Югозападна Трета лига.

Общо 26 спортисти са номинирани за „Спортист на годината“ на Перник. Претендентите са  от 11 вида спорт, сред които борба, таекуон-до, ръгби, хокей на трева, бокс, женски футбол, шах, парапланеризъм, волейбол и др.

Както многократно сме писали тази година е много силна за възродения отбор по бокс, както и за пернишките отбори по таекуон-до. За първи път се изявява успешно и женския футбол в пернишко.

Два тима са претенденти за престижната титла „Отбор на годината“. Това са ръгби клуба „Валяците“ и отбора по волейбол „Миньор“. Ще бъде избран и „Треньор на годината“.

От претендентите ще бъдат отличени десетте най-добри спортисти за 2017 година на специална церемония на 28 декември в Двореца на културата от 18:00ч. Предвиждат се отличия също така и за ветерани спортисти, както и за спортисти с увреждания.