Арестуваха Пешо Буферо!!!

Шефът на агитката на футболния клуб "Миньор" извади базуката с фойерверки и я насочи към враговете, като започна да ги отстрелва успешно един по един.

На петия ден след баталните сцени на стадиона в Пазарджик полицията задържа мъжа, който простреля в лицето с римска свещ друг и му причини средна телесна повреда. Инцидентът се случи по време на двубоя „Хебър“ -„Миньор“ Перник, когато ултраси на двата отбора се сбиха на трибуните.

От видео-записи се вижда, че тартора – Петър Илиев, когото ултрасите от Перник наричат Пешо Буферо, произвежда няколко изстрела с нелегално внесена на стадиона римска свещ. Потърпевшият от стрелбата е Янко Янков от Пазарджик. Той е със счупена лицева кост и средна телесна повреда и според лекарите е имал късмет, че е жив.

Полицията продължава разпознаването на хулиганите по видеозаписи. Двама са тежко пострадали, а феновете от Перник са изкъртили десетки седалки и ограждения.

Пред медиите проговори единият от пострадалите – Янко Янков, който е уцелен от сигнална ракета в лицето. По чудо остава жив. Полицията все още не е арестувала мъжа, произвел няколко изстрела с фуния за фойерверки, макар той да е заснет във видеоклип и разпознат.

„Имаше полицаи, но те седяха и гледаха. Даже отидоха при човека, който стреля по мен, взеха му оръжието и го захвърлиха настрани. Има и снимки, има и клип. Казаха ми, че човекът се казва Чичо Пешо от Перник. Браво, чичо Пешо, голям пич си!“, разказа пред bTV потърпевшият Янков.