12 снегорина чистят центъра на Перник, пръска се срещу заледяване, по сигнали са изчистени улиците „Протожерица“, „Стара планина“ и „Захарий Зограф“ в кв. Калкас

12 снегопочистващи машини работят в централната градска част и по ІV-то класната пътна мрежа на територията на Община Перник, съобщиха за zaPernik.com.

Фирмите, ангажирани с почистването – ,,ДЛВ” ЕООД и ,,АБС Инженеринг” ЕООД, извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване. Кметът Вяра Церовска и екипът й са на обиколка и проверяват на място поддържането и снегопочистването на пътната мрежа.
Във връзка с обилния снеговалеж през нощта е започната обработка на пътя по градската мрежа. В момента градският транспорт се движи по всички линии. Пътищата и улиците са проходими при зимни условия.

По сигнали са обработени улиците „Протожерица“ и „Стара планина“, както и „Захарий Зограф“ в кв. Калкас. Проходими са пътищата до всички детски градини и учебни заведения в Общината.
Рано сутринта е имало натрупване на сняг в селата Дивотино и Люлин, проблемът е вече решен.

Общинският инспекторат също контролира почистването на снега. От Община Перник напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, както и гражданите да почистят пред блоковете, къщите и магазините си.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply