Пиян шофьор се опита да метне полицаи: не спря за проверка, а после даде волана на приятел-трезвеник

Жител на пернишкото с. Селищен дол ще бъде съден за осуетяване на полицейска проверка.

36-годишният И.С. бил проверен на територията на брезнишкото с. Велковци, управлявайки лек автомобил „Опел Тигра“. Мъжът не се подчинил и продължил посоката си на движение, за да избегне контрола. Не след дълго бил спрян в района на с. Черна гора от патрул на Първо РУ – Перник. Полицаите установили, че в този момент кара друг човек, който бил заедно с И.С. в колата. В процеса на разследването станало ясно, че 36-годишният мъж е бил зад волана, когато служители на РУ – Брезник се опитали да го спрат. Взетата му кръвна проба установила наличието на алкохол над 1, 2 промила, за което е привлечен като обвиняем.

За това, че попречил на полицаите да изпълнят задълженията си е обвинен и по чл. 270, ал. 1 от Наказателния кодекс. Грози го затвор до 3 години или глоба от 500 до 2 000 лева.

Радомирец застава пред Темида за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

На 20 ноември, около 02,00 ч., служители на РУ – Радомир спрели за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от местния жител А.П./28 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 42 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Полицаи задържаха „БМВ“ със съмнение за интервенция върху номерата на рамата.

Вчера, служители на „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник спрели за проверка лек автомобил „БМВ“ със софийска регистрация, собственост на голяма пернишка фирма. Органите на реда се усъмнили в редовността на талона на колата. Последвала проверка на номерата на рамата и там възникнали съмнения за интервенция. Автомобилът е предаден от шофьора с протокол за доброволно предаване.

Работата по случая продължава.  

Коментари

коментара