Двама братя от Перник жънат победи по мотокрос. Виктор Нейчев стана номер 1 на юбилейното 60-то издание по мотокрос в Бобошево

Две момчета от Перник печелят отличия и турнири по мотокрос , а перничани дори и не знаят за тях. Това са братята Стефан и Виктор Нейчеви, които се състезават в благоевградския отбор Air Max Racing,  защото в Перник  няма къде да практикуват спорта. Председател на клуба е един уникален човек,обичащ и подкрепящ мото спорта  Красимир Божурски.
Двете момчета наследяват страстта към моторите от баща си Иван Нейчев,който е дългогодишен състезател и треньор ,вицешампион на България и българo-гръцки шампион през 1999г.,а също така и дълги години се е състезавал за отбора на Стомана индъстри.

Със ZaPernik.com се свърза майката на момчетата – Силвия, за да ни съобщи за последното поредно първо място по мотокрос, завоювано от нейният малък син и да разкаже повече за Виктор и Стефан и техният подвиг в този изключително рискован спорт.

01

Тази събота и неделя – 19.11 и 20.11 2016г. се проведе 60-то юбилейно състезание по мото крос в гр.Бобошево, което ще кандидатства за рекордите на Гинес за най-продължително състезание без прекъсване.
В юбилейното издание участваха и братя Нейчеви  –  Виктор Нейчев в клас  85 сс и Стефан Нейчев в клас MX 2.

02

Виктор Нейчев достойно представи града ни като зае 1- во място в крайното класиране сред високата си конкуренция. Достойно се представи и по-големия му брат Стефан, който още на старта на първия манш бе затиснат от няколко мотоциклета и получи лека травма на главата, но въпреки болките той успя да кара и във втория манш, като си личеше, че го прави по-скоро за публиката отколкото да гони някакви по-предни места.

04

Не отдавна Стефан Нейчев спечели и второ място в петричкото село Самуилово отново на традиционен мотокрос. Имайки  в предвид тежката конкуренция в клас МХ1, където се състезават и състезатели ,които участват на световния шампионат, Стефан се старае да израства и да  бъде все по-опитен, разказа пред ZaPernik.com майката на момчетата Силвия .

05

Малкият Виктор е печелил многократно призови места в България  и чужбина, въпреки многобройните контузии, той е съумял да извлече своите поуки и да продължава да израства, доказателство за това е и последния кръг на Европейския шампионат по супер мото, който се проведе в края на октомври на пистата в Долна Митрополия , където Виктор спечели бронза.

06

„Мото кроса  в Перник е с традиция, но от дълги години нашите състезатели се състезават в други отбори, поради липса на местни. И добре, че ги има и тях, защото без подкрепа на отбор е невъзможно да се лицензира състезател и той да може да взема участия на Републикански и Европейски шампионати. Това е един много труден спорт, който изисква изцяло отдаване средства и сили. Мото кроса учи децата  да съумяват да взимат в бъдеще адекватни , точни и бързи решения . Когато бариерата падне нямаш право на грешка, защото това ще застраши не само по-предната ти позиция но и живота ти. Също така този спорт изисква изцяло времето им и те нямат време да мислят за други неща, вълнуващи повечето младежи в днешно време, учи на много дисциплина и самокритика”, разказава майката на братята Нейчеви.

Тя е малко разочарована, че Перник не подкрепя тези деца по никакъв начин, никой не знае нищо за тях, въпреки усилията които се полагат  те да са на трасето.

„Дори и малкия Виктор Нейчев когато спечели първо място в Румъния и свиреше химна на България в чест на победата му, това остана незабелязано от никой”, каза още Силвия.

Be the first to comment

Leave a Reply