Четири училища в Перник, РИОСВ и Младежкия дом в Мошино организират еко прадник за децата

„Децата в инициативата – За зелен и чист квартал” е мотото на традиционния екопразник, който организира  Младежкият дом в Мошино и кметство „Изток” . Проявата ще бъде на 22 ноември с начален час 14.30 часа. и се провежда в партньорство с 10-то основно училище „Алеко Константинов”, 11-то ОУ ”Елин Пелин”, 13-то ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, ПГТС ”Арх. Йордан Миланов” , Регионално управление на образованието и РИОСВ -Перник. Празникът е посветен на  обявения от ООН и ЮНЕСКО Световен ден на децата.

В спортния салон на Младежкия дом всяко от основните училища ще участва с два отбора. Учениците ще покажат знания и умения, свързани с екологията, природата и околната среда. Те ще получат любопитна информация за създаването на парка в Перник и за исторически обекти, свързани с града ни, ще участват  в спортни, забавно-познавателни игри, ековикторина, творческо ателие, ще демонстрират творчески усет и креативност  в изработване на произведения на приложното изкуство от отпадъчни материали.

Във фоайето на дома е експонирана интересна изложба от проекти и макети на ученици от ПГТС „Арх. Йордан Миланов” – специалност ”Парково строителство и озеленяване” и рисунки от конкурса „Градинката пред моя блок”. Всяко училище се представя с най-добрите три рисунки, подбрани и оценени от вътрешноучилищен кръг. Специална комисия внимателно ще разгледа всички предложения и  ще избере едно от тях, което ще се превърне в проект.

За да стане празникът по-пъстър и емоционален са осигурени награди от кметство „Изток”,  Екопак България АД; РИОСВ, Перник и фирма „Сани-Конс Тодорови с-ие”, Перник.

Be the first to comment

Leave a Reply