Общината обеща и направи в Перник само за година: шест нови детски и четири спортни площадки. Последната нова детска площадка е готова!

Шест нови детски площадки бяха изградени през тази година в Перник. Изпълнението на последния обект в кв. „Изток“ беше проверено от кмета  Вяра Церовска, зам. – кмета Владислав Караилиев и кмета на „Изток“ Емил Костадинов.
fb_img_1479678467710
Това е третата  детска площадка  на територията на най-големия пернишки квартал и отговаря на  всички изисквания за безопасност.
Ремонтните дейности включват монтаж на нови детски съоръжения, осигуряване на вход, изход и указателна табела . Поставени са също пейки, кошчета за битови отпадъци и ограда, ударопоглъщащи настилки и осветление. Детските площадки са предназначени за деца до 3-годишна възраст, забранено е разхождането  на домашни любимци.
fb_img_1479678461911
„Сигурна съм, че на тази площадка най-малките перничани ще играят и ще се забавляват истински. Заедно с техните родители, баби и дядовци ще имат незабравими мигове, а мястото ще е едно от любимите им“, сподели кметът Вяра Церовска.
fb_img_1479678455722
Само за една година в Перник бяха изградени и четири нови спортни площадки.

Be the first to comment

Leave a Reply