Нов и млад областен управител на Перник смени д-р Александър Александров

Областна администрация Перник за поредна година се включи в националната инициатива „Мениджър за един ден”.

Ученици от 11-ти и 12-ти клас на Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски” заеха ръководните постове в държавната институция.

2

Те бяха посрещнати от своите ментори на организирана оперативка в началото на работния ден. Д-р Александров ги приветства и изрази своето задоволство от това, че все повече младежи се интересуват от обществено значими въпроси.  Той подчерта и важността на доброто професионално ориентиране в последните години на средното образование –„ Трябва хубаво да си помислите с какво искате да се занимавате в бъдеще и да се насочите към висшето учебно заведение, което ще ви даде точно тези знания, от които се нуждаете”.

1

Михаил Григоров бе областен управител за един ден. Той сподели, че иска да продължи своето образование в някоя от двете насоки – архитектура или медицина. След като отстъпи стола си, д-р Александров, му представи  отговорностите и ангажиментите на тази позиция и сподели личен опит с младия си колега.

3

Съученичката на Мишо, Меги Димитрова, пък се запозна със задълженията на заместник областния управител, Илиян Огнянов с тези на главния секретар, а Полина Савова и Габриела Савова бяха за ден директори на двете дирекции в областната администрация.

4

Младежите бяха придружени от директора на ПМГ „Христо Смирненски” Емилия Грозданова, която благодари на д-р Александров за възможността тези млади и отговорни деца да видят отблизо работата на администрацията.

В края на работния ден д-р Александров връчи сертификати за участие и постижение на всеки един от младите колеги и заяви, че винаги са добре дошли в кабинета му.

Be the first to comment

Leave a Reply