Шофьор на камион без книжка и надрусан с БМВ – в близка среща с полицията в Радомир

Старозагорец кара без книжка в Радомир.

31-годишен жител на Стара Загора ще отговаря за управление на автомобил без книжка. На 15 май, около 11:00 ч., на ул. „Гарата“ в Радомир, полицаите спират товарен автомобил „Мерцедес“ и откриват, че шофьорът кара въпреки наложена принудителна административна мярка. Оказва се, че свидетелството му за управление е било отнето на 20 април тази година, след като е бил заловен да шофира с концентрация на алкохол над 0,5 промила.

След бързо разследване, мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 343 „в“, ал. 3 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата по случая продължава съвместно с прокуратурата.

Радомирец задържан за шофиране след употреба на наркотици

Само няколко часа по-късно, около 14:25 ч., в Радомир, полицията отново е в действие. 41-годишен местен жител, шофиращ лек автомобил „БМВ“, е спрян за проверка и тестът му за наркотици се оказва положителен за амфетамин. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ и незабавно е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Срещу него е започнато бързо производство, а разследването продължава.