Само за 15 минути! Мъж вилня посред нощ в Перник, наби няколко души и помоля коли

35-годишен перничанин е задържан за хулиганство.

Мъжът вилнял през нощта в центъра на областния град, нанасяйки побой на няколко човека, в това число увредил и два автомобила.

Случката се разиграла около 30 минути след полунощ. Първоначално 35-годишният мъж спрял с автомобила си джип „Тойота“ на пешеходна пътека в центъра на Перник и без никаква причина нанесъл удари с юмрук на 21-годишен младеж.

Потегляйки, на около 20 метра напред спрял и влязъл в конфликт с друг случаен минувач. В района на съдебната палата изритал вратата на лек автомобил, ползван като такси и отправил закани и заплахи на водача му. След това потеглил с мръсна газ посока кв. „Дараците“.

На кръстовището на улиците „Средец“ и „Отец Паисий“ развилнелия се 35-годишен мъж нанесъл удари с юмрук на друг случаен минувач.

Малко по-късно, на ул. „Стара планина“ блъскал многократно отзад лек автомобил „Опел“, като му причинил материални щети.

Всичко това се развило в рамките на 10-15 минути.

След подадени сигнали в полицията били предприети заградителни и оперативно-издирвателни действия, в резултат на които познатият на полицията мъж бил задържан, а автомобилът му иззет.

Отказал тестове за алкохол и наркотици, но дал кръвна проба за химично изследване. Наложена му е 24 часова полицейска мярка.

Уведомена е прокуратурата и към момента се извършват активни процесуално-следствени действия от служители на Първо РУ, след което материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор.

Образувани са две бързи производства по чл. 325, ал. 1 и ал.3 от Наказателния кодекс работата продължава.