Ще позволят ли сърбите един българин от Перник да спечели Звезде Гранда?

Яни Янков от град Перник продължава напред след 5/5 гласа и първи бараж за сезона в сръбското предавне „Звезде Гранда“. 

Перничанинът продължава да катери към върха и да обира овации на българи и сърби. Въпреки това има и някои скептици, които смятат, че сърбите няма да допуснат българин да спечели шоуто, колкото и той да е талантлив.

Това би означавало да признаят, че чужденец пее по-добре от тях автентичните им сръбски песни.

Самият Яни пък признава, че е благодарен за всеки миг в който е на сцената на Звезде Гранда.

В коментари зрители изказват мнение, че една от журито – Мария Шерифович  – вече не може да скрие злобата си, че българско момче печели овации и пее по-добре от сръбските изпълнители.

Стигна се дотам, че журито се изпокара заради нейната критика по отношение на Яни, като нарече изпълнението му „тежко“ и разкритикува колегите си, че импулсилно дават оценки на българина. Всичко това можете да видите във видеото по-долу в статията.

Десислава пише:

Мария Шерифович не може да понесе факта, че има чужденец във формата тази година, който конкурира, да не кажа даже и надминава по гласови данни техните певци. Това е истината! Затова се чуди всеки път как да умаловажи и критикува неговите изпълнения. А Янко пее по-добре и от нея самата. Браво, Янко!

Друг споделя, че за разлика от България, където например сърбин спечели формата „Игри на волята“, в Сърбия са прекалени националисти и това няма как да се случи и да си пречупят егото да дадат наградата на чужденец. Така ли е – предстои да видим.

Към момента Яни се представя изключително на сръбска сцена. Израснал от дете със сръбските песни той е усвоил езика и изпяването им до съвършенство.

Каквото и да се случи Яни вече е звезда – както в България, така и в Сърбия.

Успех, Яни!

Коментари

коментара