МЕЛЕ през уикенда в Перник: 73-годишна жена със счупена ръка след удар от кола, 16-годишно момче блъснато с тротинетка и 15-годишно момиче с комоцио, пометена от дрогиран шофьор

Снимка: Интернет

Три пътнотранспортни произшествия са станали през почивните дни в Перник.

73-годишна перничанка е с фрактура на ръка след удар от лек автомобил „Пежо“, управляван от 39-годишен жител на град Перник. Инцидентът е станал на 12 април около 18, 40 ч, в пернишкия кв. „Тева“.

Автомобилът завивал на ляво и не пропуснал пресичащата на въображаема пешеходна пътека жена. Шофьорът е изпробван за алкохол с техническо средство с отрицателен резултат.

На следващия ден около 16, 30 ч., в гр. Батановци била блъсната от лек автомобил „Пежо“ 15-годишна девойка с постоянен адрес гр. Перник. Момичето било прегледано в пернишката болница и впоследствие преместено в столично лечебно заведение, където е установено, че е с комоцио.

При изпробване на 49-годишният шофьор на пежото за наркотични вещества е отчетен положителен резултат за бензодиазепини. Дал е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

16-годишен водач на тротинетка е пострадал след като бил блъснат от лек автомобил. Инцидентът е станал вчера, около 21, 50 ч. на ул. „Младен Стоянов“ в пернишкия кв. „Мошино“. Момчето било блъснато от лек автомобил „Фолксваген“ с водач 62-годишен перничанин. След преглед в болница е установено, че е със счупен палец на дясно ходило.

По трите случая са започнати досъдебни производства и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.