Така се прави: Община Земен призова земенчани да подават сигнали за нерегламентирани сметища

Както вече писахме,  в Община Земен започна кампания по основно почистване на околната среда. Много земенчани, както и общински служители се включиха в инициативата на кмета Михаил Златанов. 

Акцията обаче още не е приключила. До днес, 15 април, земенчани бяха призовани да подават сигнали до Общината за нерегламентирани сметища. А в рамките на кампанията Да почистим Земен – нашият дом“ – 2024 и във връзка с Международния Ден на Земята, който се отбелязва на 22 април, ще бъдат организирани акции за почистването им.

Организацията ще се създава и ръководи от Общинска администрация, кметове и кметски наместници по населени места. Ще бъдат подсигурени чували и ръкавици за всички участници в дните на почистването им, а Общината ще се погрижи за извозването на събраните в чували битови отпадъци. Идеята е чрез общи усилия – на местна власт и активни граждани, да се допринесе за повишаването на чистотата в населените места и не на последно място да намалее броят на нерегламентираните сметища. Нека да противодействаме с личен пример на хората без култура, заради които българската природа е осеяна с боклуци и нашата инициатива да се превърне в ежегодна традиция! Хубаво би било такъв тип акции да отпаднат от само себе си, но това ще стане ако всички сме съвестни и отговорни както към себе си, така и към природата, която ни заобикаля – призовават от кметството в град Земен.

Коментари

коментара