ПРОМЯНА в разписанието и нова спирка на автобусната линия Перник – Ковачевци

Ново разписание ще има автобусната линия Перник – Ковачевци, стана ясно на заседание на Областната комисия по транспорт, което се проведе при областния управител на Перник. Промяната идва след постъпило писмо от Васил Станимиров – кмет на община Ковачевци, с предложения за промени по автобусна линия Автогара – Перник Ковачевци. 

По време на заседанието бе взето решение, че във всички маршрутни (4 броя) разписания ще бъде добавена спирка в с. Чепино.

Маршрутното разписание което се изпълнява в събота, неделя и в празнични дни с час на тръгване 07.10 ч. от Ковачевци е променено на 07.15 ч.

Маршрутното разписание, което се изпълнява в делнични дни на 11.35 ч. от Ковачевци е променено на 11.05 ч от Ковачевци и часа на тръгване от Автогара Перник е променен от 14.00 ч. на 15.00 ч.

Маршрутното разписание от Ковачевци на 16.20 ч. е променено на 16.26 ч.

В дневния ред на заседанието бе включена и точка по предложение на Областния управител на област Пловдив, касаещо предложения за законови промени по организирането и осъществяването на обществен превоз на пътници с автобуси по утвърдени транспортни схеми.

Предложения за Закона за автомобилните превози и Наредба № 2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси на Областния управител на област Пловдив, които бяха подкрепени и ще бъде изпратено до Народното събрание.

Коментари

коментара