Полицаи събраха 70 първолаци в двора на 11-то училище в Перник. Ето какво се случи!

Директорът на МВР Перник старши комисар Милчо Милчов даде старт на образователната кампания, която ще
обхване всички първолаци от областта. 

В XI Основно училище „Елин Пелин“ – град Перник бе даден старта на
тазгодишната образователна кампания за използване на колани на задните седалки на автомобилите и обезопасителни системи за деца.

Инициативата е на ОДМВР – Перник и стартира миналата година, като амбицията на ръководство е
да се превърне в ежегодна, обхващайки всички първолаци на територията на областта.

На събитието присъстваха директорът на областната дирекция старшикомисар Милчо Милчов, комисар Йордан Дундаков – началник отдел„Охранителна полиция“, главен инспектор Симеон Георгиев – началник сектор „Пъртина полиция“, служители от сектора и цялото щ ръководство на училището.

70 първокласници изслушаха с интерес презентацията на организаторите.

От нея подрастващите разбраха защо трябва да използват колани и
обезопасителни системи и причината поради която трябва да се возят на задните седалки. Мултимедийното представяне във вид на забавна игра даде възможност на първолаците сами да отговарят на зададените въпроси по пътна безопасност. На децата беше показан и кратък филм за правилното поставяне на коланите, какво се случва при нещастни инциденти ако такива не са поставени.

Изработени са значки, които изобразяват деца, возещи се на задната седалка – едните с колан, а другите със столче. Всички първокласници получиха по една
значка и дадоха обещание, че ще спазват правилата за движение. Значки са предвидени за останалите първолаци от региона, където ще се проведат подобни образователни мероприятия.

С тази инициатива целим две неща – първо децата да разберат защо трябва да използват обезопасителни системи и колани и второ, чрез тях да въздействаме върху родителите, които стриктно да спазват правилата за движение разписани в Закона за движение по пътищата“, коментира директорът на полицията старши комисар Милчов, връчвайки
първата значка. Той поздрави децата и техните ръководители и изтъкна
положителните страни на инициативата и предстоящите такива за в бъдеще.

Директорката на школото г-жа Светослава Йорданова благодари на
служителите на полицията за прекрасната инициатива и изрази надежда иувереност, че тя ще бъде от голяма полза както за малчуганите, така и затехните семейства и за цялото общество. Накрая децата и преподавателите се снимаха за спомен с участниците в кампанията и разгледаха с интерес служебните автомобили на МВР, паркирани в двора на училището.

Коментари

коментара