Тимурова команда в Брезник: Ученици помагат на нуждаещи се

Тихите герои – така могат да бъдат определени ученици от средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Те помагат на възрастни хора и нуждаещи се семейства. Правят го през цялата година, но за оказването им на помощ се разбра съвсем скоро, в навечерието на коледните празници, пише сайтът Zapadno.com.

Закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и храни с кратък срок на годност, изриване на сняг и други услуги в ползва на хора в нужда са част от делата на учениците. Инициативите са подети от Ученическия парламент към средно училище “Васил Левски”, сподели директорът на учебното заведение Лина Симеонова.

“Инициативата е изцяло тяхна. Ние им помогнахме. Родителите се включиха много дейно в нея. Всичко пише и на нашата страница във Фейсбук. Посещаваме семейства, които имат нужда. Даряваме трайни хранителни продукти и понякога малотрайни такива, много дрешки, обувки”, поясни Лина Симеонова.

Помощта се оказва на семейства на ученици в училището, както и техни близки.

“Никога не сме го огласявали. Ние не го правим само по Коледа. Правихме го като училищна институция, но този път учениците са главните действащи лица и все пак трябва някакво признание за тях. Искаме да ги похвалим, за да се чувстват поощрени и да продължават в същия дух”, каза още директорът на училището в Брезник.

В Ученическия парламент участват представители от всички паралелки на гимназията и всеки дава идеи, които се коментират, приемат и реализират. Парламентът в училището има и ръководен орган. “Когато заваля големият сняг помогнаха на възрастни хора да си направят пътека в двора, вкарваха им дърва, цепиха им дърва”, добави още Лина Симеонова.

Снимки: средно училище “Васил Левски”

Коментари

коментара