УБИЙСТВО В РЕЖАНЦИ: Двама задържани, единият – бивш зет на убития

Двама са задържани във връзка със смъртта на 69-годишен мъж от Брезнишко, съобщиха от МВР Перник тази сутрин. Както вече съобщихме, полицията разследва убийство на мъж в брезнишкото село Режанци. 

Сигнал за починал мъж под навес в къщата му в брезнишкото с. Режанци е подаден на 04 ноември, около 07, 20 ч. на тел. 112. Служители на ЦСНМП, ОДМВР – Перник и съдебен лекар посетили местопроизшествието. Спешните медици констатирали смъртта на 69-годишният мъж, а органите на реда и патоанатома извършили оглед.

Установено е, че е разбита входната врата на къщата му и е извършена кражба на 3 бр. ловни пушки, мобилен телефон и приемник за телевизор. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Перник са задържани двама братя на 40 и 44-годишна възраст, познати на полицията и осъждани.

Изяснено е, че 44-годишният е бивш зет на починалия и семействата от дълго време имали непрекъснати търкания и проблеми. Ловните пушки са намерени скрити в гориста местност в района на пернишко село.

Първоначално е започнато разследване за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс. След извършената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила от получен инфаркт.

Води се досъдебно производство за грабеж по чл. 199, ал. 1, т.2 вр. чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

Коментари

коментара