В края на учебната година: Полицаи четат лекции за безопасност

Детско полицейско управление – Брезник със заключително занятие за учебната 2022/2023 година.

Безопасност на движението по пътищата бе последната тема, залегнала в обучителния план на Детско полицейско управление/ДПУ/ – Брезник за учебната година. Лектори по темата бяха началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Перник комисар Йордан Дундаков и началник сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Симеон Георгиев.

Децата, които един ден ще бъдат обучителни на свои връстници бяха запознати с правила за движение по пътищата, пътните знаци, задълженията на водачите на МПС и пътниците, участващи в движението.

Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни неща, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации, да се справят с различни предизвикателства – в къщи, в училище, на улицата и в планината, да знаят своите права и отговорности пред обществото, да се научат да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните от тях.

Целта на Програмата е ранна превенция на подрастващите; утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната; изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност; стимулиране на прилежност и инициативност, както и повишаване на доверието към институциите.

Четвъртото издание на ДПУ – Брезник стартира в навечерието на Професионалния празник на българската полиция – 8 ноември 2022 г., Арахангеловден. 33 деца от III клас на СУ Васил Левски“ – Брезник са участниците в двугодишната програмата. Началото бе дадено в тържествена обстановка, в присъствието на директорът но ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов, представители на Община – Брезник, училищното ръководство, много гости и родители. Инициативата е под егидата на кмета на община – Брезник Васил Узунов и под патронажа на старши комисар Павел Млеканов.

Коментари

коментара