Адът се стовари върху перничани: Пълен БЛОКАЖ по пътя за София

Снимка: Христо Янакиев, Фейсбук

Адът се стовари върху главите на всички перничани, които пътуват сутрин за работа към София. И това ще продължи половин година.

Огромно километрично задръстване се е образувало тази сутрин в посока столицата по пътя, минаващ през Владая. Причината е ясна: ремонт на шосето и укрепване на свлачище. От АПИ предупредиха, че кошмарът ще продължи поне шест месеца.

Тази сутрин перничанинът Христо Янакиев публикува снимка на огромното задръстване в 7:20ч. Колите просто не мърдат. Тапата започва от светофара при Драгичево и свършва чак при Горнобански път. Реверсивно движение НЯМА – коментират пътуващи.

Останало е само търпението на перничани, което се топи капка по капка на асфалта.

Този ремонт ще докара много неприятности на всички. Ще има закъснели за работа в София и вероятно уволнени, ще има изпуснати часове за лекар, за важни срещи, закъснели ученици за училище и какво ли не. И това ще продължи с месеци. В това време за столицата пътуват за работа не само перничани, но и радомирци, кюстендилци, дупничани, благоевградчани…

Проблемът е сериозен. Но реверсивно движение за сега НЯМА.

Пътят е един от най-натоварените в страната, но от десетилетия не e правен основен ремонт. Частично е подменена пътната настилка и то в района, в който сега се налага да се укрепва свлачището.

Алтернативата е магистралата през Люлин, но това не устройва всички пътуващи ежедневно за столицата.

Хората се питат, освен „извиняваме се за причиненото шестмесечно неудобство“ ще има ли адекватни действия за облекчаване на трафика?
Ще има ли нощни смени, които ударно да работят, за да приключи ремонта по-бързо?
Ще има ли реверсивно движение в сутрешните часове? 
Ще има ли протести?

Снимка: Христо Янакиев, Фейсбук

Коментари

коментара