Преживяване, което не може да се разкаже: Сурвакарите от Батановци разлюляха Черна гора

Будва е преживяване, Будва не може да се опише,разкаже и обясни!
Това е място и тръпка ,което трябва да се види и усети!
Благодаря Ви Сурвакарска група Батановци!
Поредна признателност, уважение, респект и поредна награда за Сурвакарската ни група!
Респект!

Това написа кметът на град Батановци Радослав Петров след поредното участие на сурвакарската група – този път в град Будва, Черна гора. Лично кметът предвождаше сурвакарите в ролята на болюбашия.

В Будва сурвакаритие от пернишко взеха участие в  юбилейния 20-ти международен карнавал. Според очевидци нашата група е била много атрактивна и се е представила впечатляващо, а зрителите не са могли да си поемат дъх от страшните ни маски и грохот на чанове.

В карнавала в Будва са взели участие над 3000 души от България, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Италия, Македония и Хърватия.

Гостуването на сурвакарската група е част от традиционните културни връзки между Перник и Будва, които бяха затвърдени в работните срещи, в които взеха участие представители на община Перник, кметът на град Батановци Радослав Петров, представители на градската управа и Туристическата организация на Будва, директорът на карнавала Мария Пиеротич, както и членове на Международния борд на Федерацията на европейските карнавални градове.

Коментари

коментара