КРАЙ НА РИБОЛОВА: Мощен дрон охранява язовир Лобош от бракониери

Дрон охранява язовир Лобош и лови бракониери. Това съобщиха от ЦРОО – Перник – рибоопазващата организация. От 1-ви май вече тече забраната за риболов заради пролетноразмножителния период. Забраната ще продължи 45 дни, като на 15-ти юни всеки пак може да лови риба на язовира. 

Въпреки строгите охранителни мерки, които ИАРА Перник упражнява, за последния месец отново има два акта за недобросъвестен риболов. Хванатите бракониери не спазвали режима „хвани-пусни“ и ловяли рибата в участък забранен за риболов целогодишно.

„За охраната на язовира си имаме супер модерен дрон, който всекидневно между 4 и 6 пъти е в полет и в огромна полза за охраната на язовира, 6 бр. стационарни камери, термокамера, надуваеми лодки оборудвани с двигатели 2 бр. и задкоримлни устройства които да обслужват цялата тази техника 22 бр“ – казват от ЦРОО Перник.

Дронът е предоставен за охрана на язовира за три месечно ползване. През това време доброволците организират кампания за събиране на средства за закупуване на такъв дрон, който да остане като постоянна охрана на водоема.

За нередности, оплаквания и похвали – ИАРА Перник 0897640280

Коментари

коментара