Над 200 мартеници и 17 рисунки излизат на пазара в Перник, за да бъдат продадени в помощ на болно дете

За четвърта поредна година Кметство Изток организира конкурса „Баба Марта“, който обединява за благотворителна кауза деца и възпитаници от детските градини и училищата на територията на кметството. Децата и учениците направиха над 200 мартеници и 17 рисунки. Те ще бъдат продадени, а средствата дарени за лечението на Мартина. Детенцето е с диагноза ДЦП – спастична диплегия.

Мартениците бяха изложени в Общински младежки дом – Мошино.

Жури в състав: Кметът на Кметство Изток инж. Десислава Стоянова и Д-р Татяна Вангелова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности “ към Община Перник, определиха победителите в различните категории на конкурса.

„Искам да изкажа своята благодарност за участието в конкурса на всички сръчни деца и ученици, които освен изобретателността си, притежават и добри сърца! Всяка една мартеница, която ни представяте днес е различна, красива и изработена с много любов.“, заяви кметът на кметство Изток инж. Десислава Стоянова. След което заедно със зам.-кмета Стефан Кръстев наградиха с грамоти и подаръци участниците, чиито мартеници и рисунки бяха избрани за победители от журито. Грамоти от конкурса получиха всички учебни заведения, взели участие в него.

„Мартенският конкурс има за цел да насърчава у малките и подрастващите развитие на техните умения и талант, като в същото време и възпитава у тях чувство за съпричастност и желание за помощ. Няма по-голяма удовлетвореност от това да виждаш две щастливи очи и усмихнато детско лице, защото всички деца заслужават да имат здрав и пълноценен живот. Затова и през тази година се включваме благотворително за Мартина. Да помагаме безкористно на останалите е онова, което ни прави човеци!“, допълни кметът инж. Десислава Стоянова.

В четвъртия конкурс „Баба Марта“ бяха изработени мартеници и рисунки на мартеници от: ДГ №3 „Пролетен цвят „; ДГ №4 „Чуден свят „; ДГ №6 „Българче „; ДГ №11 „Знаме на мира „; X ОУ „Алеко Константинов „; XI ОУ „Елин Пелин „; XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий „; ГПЧЕ „Симеон Радев “ и ТПГ „Мария Кюри „.