Жандармерия в ПЕРНИК. Тарашат домове на АВТОКРАДЦИ в ПЕТ ГРАДА, 30 души са изкарани от домовете им

Мащабна акция срещу автокрадци се провежда в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница. Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 души, които са съдени и задържани за кражби на коли, съобщи NOVA.

Рано тази сутрин Жандармерия и СОБТ(специализиран отряд за борба с тероризма), както и кола на Нова тв са били в началото на пернишкия квартал Църква, разбра ZaPernik.com.

Обект на проверки и разследване са криминално проявени с прякорите Бабичката, Шумахера, Лъвицата, Черния, Белязания, сочи първоначалната информация.

Акцията е по разпореждане на главния прокурор. В нея участва прокуратурата, Националната следствена служба и МВР.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобили.

Екипи от прокурори, следователи и полицаи са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за „разфасоване“ на крадени в столицата автомобили. Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия Изток и Русия.

Коментари

коментара