Оказваме пълно съдействие на ЕК: Министърът на МВР Иван Демерджиев за спец акцията в ТЕЦ-овете

Специализирана операция на Главната дирекция “Борба срещу организираната престъпност” и ДАНС се провежда днес под надзора на Европейската прокуратура в 10 области в страната. Сред проверяваните обекти са топлофикационните дружества в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас. А също и ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Марица-3“.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отказва да дава подробности, докато операцията все още е в ход. Той само отбеляза, че повече от месец ГДБОП и ДАНС работят с Европейската прокуратура във връзка с акцията в някои ТЕЦ-ове в страната:

От доста време работим по темата под ръководството и с указанията на Европейската прокуратура. Аз съм удовлетворен от нивото на взаимодействието тук. Имаше инициатива, която вярвам, че скоро ще приключи, да подпишем споразумение с Европейската прокуратура, което да урегулира още по добре отношенията ни. Не мога вляза в конкретика, нека ви я даде Европейската прокуратура, редно и правилно е така. Нашата работа е свършена, свършена е прецизно. В края на всичките действия прокуратурата ще даде подробности“.

Спецоперация на ГДБОП и ДАНС в София и в още девет области
Европейската прокуратура все още се въздържа от подробности за акцията.

Междувременно проверката в ТЕЦ “Бобов дол” продължава и в този момент. За БНР работещи в централата съобщиха, че екипите на ДАНС и ГДБОП проверяват документи.

Проверяващи влезли малко след 15.00 часа и в една от трите охладителни кули на централата. Засега няма официална информация по случая.

Коментари

коментара