Фолкпевец атакува парламента като депутат от ПЕРНИК

Само един кандидат за народен представител регистрира политическа партия „Българско национално обединение – БНО“ в 14-и МИР – Перник за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Решението за регистрацията на листата на „Българско национално обединение – БНО“ в 14-и МИР е публикувано на сайта на РИК – Перник.

Единственият кандидат за 49-ото Народно събрание е Георги Иванов Георгиев.

Фолк изпълнителят Георги Георгиев, известен с прозвището си Готи, беше кандидат за кмет на София на местните избори през 2019 година, когато нашумя с мото на кампанията си – „Да направим от тиквата тиквеник за народа“. На изборите той получи 471 гласа, което се равняваше на 0,11% от гласовете. В бюлетината той получи 18-ти номер.

Георги Георгиев издигна Евгения Банева за европейски депутат на последните избори за Европейски парламент.

Припомняме, че на последните президентски избори през 2016 г. партията „Българско национално обединение“ издигна Митьо Пищова и Радо Шишарката. За тях гласуваха 14 974 души или 0,39%. Лидерът на партията Георги Георгиев-Готи е още актьор, режисьор и бизнесмен.

За изборите на 4 април 2021 година БНО предостави регистрацията на партията си на гражданската платформа „Българско лято“ на Васил Божков/. Факти.бг

Коментари

коментара