Прокурор номер 1 на Перник Анита Джамалова все още на кантар за делегат в Европрокуратурата

анита джамалова кьошеви

Кандидатурата на главния окръжен прокурор на Перник Анита Джамалова за делегиран прокурор от Колегията на Европейската прокуратура остава да виси във въздуха. Не е взето решение дали тя и нейният колега от окръжната прокуратура в Кюстендил – Ивайло Илиев ще се присъединят към останалите одобрени делегирани прокурори. 

Съдиите от Софийска градска прокуратура Анна Алексова, Виктор Тарчев и Станислав Стойков, както и съдията от Специализирания съд Елена Попова са новите четирима български делегирани прокурори, одобрени от Колегията на Европейската прокуратура миналата седмица. Това съобщава „Клуб З“, като се позовава на отговори до медията от институцията, оглавявана от румънката Лаура Кьовеши.

Не е взето решение за кандидатурите на останалите двама български представители – Анита Джамалова и Ивайло Илиев. Те са зам.-шефове на окръжните прокуратури в Перник и Кюстендил.

Четиримата новоизбрани делегирани прокурори са част от допълнителните кандидати, които България трябваше да изпрати, след като през май европейският главен прокурор Лаура Кьовши отхвърли повечето предложени за работата заради резерви относно квалификацията им.

През септември Висшият съдебен съвет направи повторен избор, след като Кьовеши посети София, настоявайки да й бъдат предложени нови кандидати.

Коментари

коментара