След всички клетви за прозрачност: АПИ плаща 825 000 лв. с директно възлагане за мантинелите на пътя Перник-София

път перник драгичево софия мантинели ремонт

Агенция „Пътна инфраструктура“ е дала поръчка за 825 000 лв. по договаряне без предварително обявление с поканен само един изпълнител, съобщиха от неправителствения Институт за пътна безопасност.

Става дума за поставянето на нови мантинели по пътя София-Перник между Владая и Драгичево след ремонта на платното в посока столицата, показа проверка на „Труд“.

Процедурата е публикувана на 06 октомври с краен срок до 15 октомври 2021 г. и е възложена на „КМВ-системи за пътна сигурност“ ООД.

„Нямаме лично отношение към фирмата, която си е изработила и получила парите. Но имаме лично отношение към лъжите и прокламациите за прозрачност, които се тиражират от госпожата служебен министър Виолета Комитова, от АПИ и от който още се сетите. Постоянно ни облъчват с промяна на модела, прозрачност и колко лоша е инхаус процедурата. А зимната поддръжка на пътищата е пред провал, защото от 28 000 фирми нито една фирма не се яви на обявените от тях обществени поръчки. С такива управници трябва цяла зима да се молим да духа вятър от Сахара“, коментира пред „Труд“ инж. Богдан Милчев, шеф на института.

Коментари

коментара