Спортист Драгичево мачка без загуба в Пернишко

След успеха си с 2:0 в последния си двубой за есента срещу здравия тим на Дивотино – Спортист Драгичево е безапелацонен лидер в Областната група – Изток в Перник.

Драгичевци записаха 7 победи от 7 мача и имат актив от 21 точки. Трябва да се отбележи, че в групата са тимове като Металург Перник и Витоша Долна Диканя, които не са за подценяване.

Тимът от Дивотино не се предаде в битката и максимално затрудни Спортист, но с два гола по един във всяко от полувремената, домакините взеха успеха. Домакини, но играещи в близкото до Драгичево – село Рударци.

Стадионът не се е ползвал от 3 години, но с усилията на кмета на Драгичево – Виктор Викторов нещата са коренно променени и съоръжението вече има нов облик. Не се пропуска и грижата за младото поколение – децата, които също не пропускат да поритат на стадиона. Детският отбор е създаден преди 4 години от Росен Викторов и Влади Янев, а настоящ треньор е Борислав Петров. Тимът, който получава и подкрепата на треньора от ДЮШ на Миньор Георги Рошилков участва в различни турнири.

Амбицията на Спортист е да продължи доминацията си и през пролетта, за да може отборът отново да е на върха както стана през сезон 2019/2020./gong.bg

Коментари

коментара