Уникалният Фестивал на детето в Перник – ето колко събра за лечението на 7 болни пернишки деца

Фестивалът на детето, който се проведе около 1-ви юни в Перник, събра сумата от 11 384 , 90.лв., съобщиха организатолрите на събитието до zaPernik.com.

„Това е благодарение само и единствено на перничани. Дарения получихме от цяла България, за което можем отново да благодарим. Към тази сума добавихме и две дарения от семейство Рашеви -260 лв и семейство Костадинови -575 лв. Те избраха на сватбения си ден да се лишат от букети и помолиха своите гости да бъдат съпричастни с тежката съдба на нашите съграждани. Така събраните средства станаха точно 12 219, 90лв.„, съобщава Катрин Богданова.

Общата сума е разделена на 7 равни части, които ще отидат в помощ на Бебе Влади, Бебе Ники , Ивайла, Иво Христов, Ради , Кристиан и Цвети.  Днес всеки от тях трябва да получи на банковата си сметка превод от 1745,70 лв.

„Всяка следваща кампания става все по-голяма, все по-отговорна и събира все повече средства от предишната. Това ни кара да не спираме да правим следващи инициативи. Разбира се, подготвили сме ви нещо, за което отдавна ни питате, загатват от Фондация „Богданова и Данаилова“ в Перник.

Те отправят своята благодарност и към спонсорите и хората, които са помогнали първият Фестивал на детето в Перник да се осъществи:

Спонсори на събитието бяха:
1. “Зайо- Байо”
2. “Мелбон” – шоколадови бонбони
3. СОТ “Саламандър”
4. Детски магазин “Малчугани”- безвъзмездно ни предоставиха 20 маси, на които изложихме играчки.
5. Борса за безалкохолни и алкохолни напитки “Балдимар”
6. Фирма “Инко Фудс” – зайчета “Линдор”, брускети
7. Сладкарски цех “Перун”
8. Фирма за детски играчки “ ЗИМ”- дариха чисто нови играчки
9. Верига за бързо хранене “ Диабло”
10.Клоуна “ Бонбончо” – всеки път с душа и сърце! Създаде много настроение, детски смях и раздаде куп награди.
11.Захари Крумов – шатра
12.Звук – Диджей Емилио
Нямаше да успеем и без помощта на БМЧК Перник! Обичаме ви! Благодарим ви! На Пожарната и Полицията, които направиха страхотни демонстрации- да знаете колко детски огън имаше в очите на децата! Попълваха тестове, учеха правилата, покоряваха лабиринти, сглобяваха костюми и още много неща и преживени емоции. Запознахме ги с едни от най-хуманните професии. Събитието се случи под прекия патронаж на Община Перник и кмета на града ни – господин Станислав Владимиров. Бъдете здрави и до нови срещи и инициативи.“

Припомняме, че идеята на кампанията бе да бъдат дарени детски играчки, които организаторите почистват, и след това те се продават на базар благотворително – който колкото може да остави. Кампанията е с цел да помогне на тежко болни перничани, нуждаещи се от лечение. Това е първата подобна инициатива в България и тръгва именно от Перник. Тя е и пореднага кампания на Фондация „Богданова и Данаилова“ – две млади майки от Перник, които поддеха кампания за подпомагане на детското отделение, а след огромния успех и отзив решиха да създадат фондация, която да продължи да помага на жителите на града ни.

Коментари

коментара