Общински съветник поиска строг контрол за чистотата в Перник

Упражнява ли се контрол по спазването на глава 5 от Наредба №1, касаеща опазването на чистотата на територията на община Перник? Колко и в какъв размер санкции е наложил на нарушители Общинският инспекторат през второто полугодие на 2020 г.?

Това питане към общинската администрация отправи на сесията днес общинският съветник Андрей Павлов. Той припомни, че наредбата забранява замърсяването по какъвто и да е начин и изхвърлянето на всякакъв вид дребни отпадъци на общински терени, обществени заведения и превозни средства. По-ефективно е да се вложи ресурс в превенцията на тези порочни практики, вместо да се харчат средства за почистването на отпадъци от нерегламентирани за целта места.

Опазването на околната среда и чистотата на обществените площи са теми, чувствителни не само за местната общественост, а и приоритет в световен мащаб, категоричен е Павлов. На следващото заседание на Общинския съвет Павлов, а и обществеността очаква да получи отговор с конкретни цифри за степента на контрол и наложените санкции от страна на Общината.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply