Директорите и управители на болнични заведения ще могат да практикуват и лекарската си професия

Александър Александров

Това съобщи народният представител за Перник д-р Александър Александров.

Директорите и управители на болнични заведения ще могат да практикуват и лекарската си професия. На първото си заседание от новия политически сезон парламентарната здравна комисия е одобрила на първо четене поправка в Закона за лечебните заведения, която дава право на управители, членове на съвети на директорите и управителни съвети на болници да работят по трудово или служебно правоотношение не само като преподаватели във висши учебни заведения, но и като лекари по хуманна и дентална медицина.

Вносител на поправката е председателят на групата на ГЕРБ в 44 НС д-р Даниела Дариткова, съобщи народният представител и член на комисията д-р Александър Александров. С поправката ще се избегне появата на дефицит на кадри, и ще се даде възможност на ръководителите на болнични заведения да практикуват своята професия.

Д-р Александров, който беше управител на Белодробната болница в Перник и, същевременно, практикуващ лекар със специалност УНГ, е категоричен, че съвместяването няма да попречи на един директор да изпълнява административните си и мениджърски функции.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply