Новата ледена пързалка на Перник се напълни


Днес, в 17:00ч. бе открита новоизградената и дългочакана от перничани ледена пързалка в центъра на град Перник. Съръжението бе изградено на мястото на т.нар. „ледено огледало“ на площад Кракра Пернишки. А още в първия час след пускането на перничани, ледената пързалка вече е пълна с хора, видя zaPernik.com.

Както вече  писахме днес ледената пързалка е безплатна за жителите на града. Работното време на пързалката ще бъде от 09:00ч до 24:00ч. всеки ден – стига меторологичните условия да позволяват това.

Съоръжението ще работи при определен график – 90 минути ще бъде отворено за пързаляне, след което 30 минути ледът ще бъде полиран преди следващото използване. Ще има и инструктори.

За тези, които нямат собствени кънки, могат да си наемат от гардероба. Цената е 5 лева за 90 минути, което включва наем на кънки, ползване на гардероб и застраховка.

Онези граждани, които имат собствени кънки, ще ползват пързалката безплатно. На съоръжението ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки, наложени със заповед на министъра на здравеопазването.

 

Be the first to comment

Leave a Reply