Скандал: Болницата в Перник се опитва да превърти пари събирани за гинекологично отделение в коронавирус

Така дългоочаквания ремонт на гинекологичното отделение в Перник може и да не се състои. Причината е, че отпуснатите от Община Перник 50 000лв. за ремонт на гинекологичното отделение на пернишката болница „Рахила Ангелова“ твърде вероятно утре ще отидат за създаване на новата PCR лаборатория към болницата.

Освен общински средства, става въпрос и за дарения на граждани за каузата – ново гинекологично отделение. 

На днешната общинска сесия съветниците трябва да решат – да се пренасочат ли средствата в полза на PCR лаборатория, при положение, че в града има няколко такива работещи лаборатории, или да бъде основно ремонтирано окаяното отделение, в което още от времето на комунизма до днес младите родилки пребивават със своите новоредини деца в пъвите им дни.

Предложението за това можете да видите ТУК

Огромно разочарование от това предложението средствата да бъдат пренасочвани изразиха от пернишката фондация „Богданова и Данаилова“ – създадена от две млади майки, които от раждането на децата си до ден днешен правят невъзможното възможно, за да помогнат на пернишкото отделение, както и на много болни перничани. Те организират концерти, кампании за набиране на средства, пишат до институции под мотото „Заедно в доброто“. А последната им иниациатива е организиране на голям благотворителен базар на книгата и предстои в Перник през месец септември.

Ето какво пишат Богданова и Данаилова във връзка с предложението 50 000лв. предназначени за ремонт да бъдат вложени в лаборатория за бързи тестове.

Снимките, които ще видите по-долу показват състоянито на гинекологичното отделение на болницата в Перник в момента.

„Здравейте, приятели! Знаете, че винаги сме били откровени с вас. Споделяли сме винаги своите успехи, надежди и бъдещи планове. Фондация „Богданова и Данаилова“ е създадена с цел да бъде в полза на гражданите на град Перник. Каузите ни са публични от самото им начало до техния край. Предполагаме си спомняте една от най-големите ни каузи – Ремонт за Гинекологично отделение град Перник. Всички регионални и национални медии отразиха проблема, мизерията и нищетата, на която са подложени жените от 6 общини (Перник, Радомир, Брезник, Трън, Ковачевци, Земен ). Още с разбирането за проблема, за две седмици, организирахме грандиозен концерт, в който се включиха един куп звезди, доброволци и спонсори. Той бе проведен на 13.12. 2019 г в зала „Борис Гюдеров“ Събрахме сумата от над 11, 000 лв. Хората ни чуха! Събудихме обществото! След входирана от наша страна молба за помощ и разбирането на кмета Станислав Владимиров от Община Перник бяха отпуснати средства в размер на 50, 000 лв за ремонт. Община Брезник, също помогна с 1000 лв. Различни фирми, частни лица предстояха да се включат. Кой с материали, кой с труд, който с каквото можеше. Изчаквахме само нещата да бъдат задвижени.

Това до днес…

И следващите редове просто не знаем как да ви поднесем, но сме длъжни. На утрешния общински съвет, общински съветници ще бъде предложено прегласуването на решението им и средствата от 50,000 лв ще бъдат евентуално преразпределени за направата на Писиар лаборатория в болница „Рахила Ангелова“ град Перник. При положение, че в града ни има няколко такива работещи лаборатории…

Ние, заедно с вашата подкрепа, тази на кмета на Община Перник и екипа му, хора, които са далеч от тук, дори и по време на пандемия успяхме да помогнем с дарение от близо 10,000 лв за обдишващ апарат, който ще бъде нужен и след преминаването на Ковид 19. Последва откриване на дарителска сметка конкретно за Писиар лаборатория, по която не постъпи и 1 български лев, именно защото е безмислена(да, в нашите очи е такава).

Нашата фондация е съставена от точно две лица – Катрин Богданова и Венеция Данаилова. Ние не сме членове, симпатизанти на нито една партия. Не работим в нечий частен интерес, а не един път сме били постовяни в кофти положение. Именно, заради това сега можем спокойно и открито да заявим, че ние се борим за благото на жителите на Област Перник, а не сме подвластни на политически партии и убеждения.

Ако утре общинският съвет прегласува своето решение и преразпределение на сумата от 50,000лв от ремонт за Гинекологично отделение към направата на Писиар лаборатория – това за нас ще бъде проява на неуважение към целия положен труд, съпричастност на много съграждани, доброволци и дарители.

Истината е такава, а каквото зависи от нас- ние ще го направим!“

 

Коментари

коментара