Показаха в Перник най-модерната технология за сметоизвозване – ВИДЕО

Фирма за сметоизвозване на битови отпадъци презентира на ръководството на Община Перник нова, модерна технология за сметоизвозване в Перник. Днес в града ни беше направена демонстрация на най-модерна техника и оборудване в сметоизвозването, като от фирмата предложиха Перник да се възползва от нея.

Сметоизвозването става с чисто нови камиони, контейнери и техника по италиански патент, чрез които се улеснява събирането на боклука. Подобна технология има само в Бургас. Старите кофи за боклук се сменят с нови. Вече няма да има група работници, които да тръскат кофите, както бе досега. Събирането става много по-бързо. Самите камиони са чисто нови, както и кофите.

Отделно това сметоизвозване не е по-скъпо от старото, от което хората вече са отвратени. Фирмата ще кандидатства по предстоящата обществена поръчка за сметоизвозване в Перник, която ще се проведе през есента на 2020г.

Днес представители на фирмата демонстрираха новият начин на събиране на битови отпадъци пред кмета на Перник Станислав Владимиров.

„Сметоизвозването е един от най-големите проблеми в нашия град. Може би половината от сигналите, които получаваме в общината са свързани с некачествено сметоизвозване.  Предстои подготовката за нова обществена поръчка, тъй като през есента изтича договора да фирмата, която обслужва територията на община Перник. Търсим най-добрите и модерни решения за подобряването на качеството на услугата“,

коментира кметът на Перник по време на демонстрацията.

Той е впечатлен от това, че при новата технология до голяма степен човешкият фактор липсва, защото работата е механизирана.

„Всички сме виждали клипове в социалните мрежи как се чупят кофите, които виждаме, в какво състояние са. Ще имаме предвид всички възможности, които съвременните технологии предоставят, за да може община Перник да предоставя качествена услуга“,

каза още Владимиров и добави:.

„Водим разговори свързани и с разделното с редица фирми , включително и тази, която в момента работи в Перник. Те предлагат нови решения, които да улеснят хората, които искат да събират отпадъците си разделно. Община Перник тепърва ще прави кампании свързани с това, защото изграждането на нагласа в обществото да събира разделно отпадъците си ще отнеме време, няма как всичко да се случи за месец-два“.

 

Коментари

коментара