Първите деца в инвалидна количка се качиха на люлка в Перник

Днес в Перник бе открита комбинираната площадка, на която могат да играят деца с увреждания. На откриването присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров и секретарят на общината Мартин Жлябинков.

„Искам да благодаря за постоянството и инициативността, за да изградим тази площадка и заедно да правим Перник едно по-добро място за живот. Колкото и желание да има един кметски екип, без връзката с хората и тяхната енергия много трудно можем да осъществим каквото и да е“, каза кметът Владимиров .

„Това, с което ме зареждате всеки ден ми дава сили да работя, за което отново благодаря“, добави градоначалникът. Той коментира,че тази придобивка е гордост за всички нас, затова че перничани имаме сетивност към хората, които имат нужда от нея. Станислав Владимиров заяви, че винаги ще помага с каквото може, за да се реализират такива прекрасни инициативи.

Надежда Димова,която е един от основните инициатори за създаването на площадката обяви,че съоръжението е заплатено от община Перник, но е организирана и дарителска кампания за набирането на средства за поставянето на люлка и на друго място в града. „Нека всички деца да се чувстват щастливи и да играят заедно тук“, призова тя .

„Ние, децата с увреждания имаме правото да се чувстваме добре в обществото и да играем както всички други. Призовавам перничани да пазят тази площадка, за да й се радваме“, каза Еми, която първа днес изпробва люлката.

Откриването бе съпътствано с много игри и забавления с клоуна Бонбончо.

Коментари

коментара