Четири години затвор за кражба на агне

Четири години затвор за кражба на агне

Рецидивист ще лежи в затвора цели 4 години за кражба на агне, а аверът му се размина само с година и половина, научи tribali.info. Делото срещу двамата се гледа преди дни от окръжния съд във Враца, които потвърдиха решението на колегите си от Бяла Слатина. 
Оказва се, че подсъдимият К.М., който е безработен рецидивист е откраднал агне при условията на опасен рецидив и му е наложено наказание от четири години лишаване от свобода, които да изтърпи в затвор при строг режим. Аверът му К.Х. също е осъждан и безработен, като досието му се допълва от липса на каквото и да е образование и е баща на 8 деца. За помощта в кражбата той получи година и половина затвор под строг режим. 
Двамата са признати за виновни, че на 9 август 2013 година са задигнали агне с тегло 65 кг, на стойност 200 лева от мъж с инициали И.И.  
Историята с кражбата започва няколко дни по-рано, когато рецидивистът видял на спирката в село Попица свой познат, който се занимавал с отглеждане на животни и бил касапин. Двамата се заговорили и касапинът му споделил, че му трябва шиле. Крадецът заявил, че родителите му уж имат такова агне, но ще чака майка му да излезе от вкъщи и ще докара тяхното. В деня преди кражбата К.Х. ангажирал авера си К.М. да го закара до Дома за деца в Борован, откъдето да прибере децата си за събота и неделя. Същата вечер двамата подсъдими отишли на гости на сестрата на К.Х., където решили да отидат и да откраднат едно от агнетата на потърпевшия. Двамата се разбрали да си поделят парите и по този начин К.Х. ще му заплати горивото изразходвано сутринта за превоза до село Борован. Около полунощ двамата отишли до дома на овчаря, с кола и отмъкнали агнето и го продали на касапина за 120 лева.
Така двамата ще лежат на топло доста дълго време за по 60 лева печалба.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply