Бойко ще става дядо на близначета – двете бебета проплакват наесен в семейството му

Колаж: ПИК

Внучета близнаци ще проплачат наесен в семейството на премиера. Със званието „баба“ ще се окичи сестрата на Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова. Тя вече има едно внуче, а след края на лятото фамилията ще се умножи отново, пише ПИК.

С премиера не говорим за политика, говорим си за внуците, каза в интервю д-р Иванова. „Не говоря по работа с Бойко Борисов. Говорим си за семейни неща. Аз имам внук, предстоят ми още две близначета, наесен, живот и здраве, ще се родят тук. Той има внук. Имаме доста лични неща, за които да си говорим“, каза тя.

Д-р Иванова е педиатър, завеждащ отделение по неонатология в Първа специализирана АГ болница.

„Аз имам своята професия, от която той нищо не разбера, аз не разбирам от неговата. Той има съветници, няма да се бъркам в тяхната работа“, пошегува се д-р Иванова.

„В момента имаме един перфектен министър. Дано се случи реформата. Под думата „реформа“ – виждам да се случи нещо добро – за пациентите, за лекарите, за медицинските работници. Да задържим младите лекари в България“, каза тя. И сподели, че се запознала с министър Николай Петров при „лош случай, свързан със здравето й“. Сега обаче се чувствала добре. И благодари на д-р Петров и екипа му. Преди пет години тя преживя операция от тумор в мозъка.

За посегателствата над лекари д-р Иванова коментира, че и тя, както и колегите ѝ, се чувстват притеснени, унизени и неудовлетворени, че трудът им не е оценен.

Д-р Иванова разказа, че плакала десет часа след първата смърт на новородено, която преживяла като лекар. Починало бебе на часове, родено с множество уреждания.

За пръв път влязла в родилно отделение 5-6 години след като започнала работа и трябвало да се учи в движение. Толкова много обаче ѝ харесало, че усетила, че това е нейното призвание – да работи с новородени.

Коментари

коментара