РАЗТЪРСВАЩО! Четири манекенки са оковани във вериги, бити и изнасилвани по всевъзможни начини от бившия моден ас Пламен Митрев! Вилата на ужасите оживя след 20 години…

Близък приятел на бившето комунистическо величие Пенчо Кубадински спасявал от лапите на правосъдието бившия моден ас и продуцент Пламен Митрев близо 20 години. Благодарение на контактите си от миналото в съдебната система бащата на подсъдимия – ген. Митрев, успял да „опъне чадър“ над наследника си и той да не бъде тикнат в пандиза заради отвличането, държането в плен и изнасилването на манекенки.

Приживе възрастният мъж споделял с приятели, че до гуша му дошло да измъква сина си от нелицеприятни женски истории, разкриват набори на Митрев-старши. Според запознати генералът от вече несъществуващите Строителни войски използвал връзките на авера си Кубадински години наред и едва когато възрастният мъж си отишъл от този свят, делото срещу сина му лека-полека започнало да се движи, пише столичен всекидневник.

Двайсет години след престъплението то стигна финал на първа инстанция – Софийски окръжен съд. Предстои произнасянето на още две, за да отиде в историята случаят, прочул се като „Кукла на верига“.

Чудовищното насилие над четири манекенки става през далечната 1997 г. Тогава 39-годишният Пламен Митрев, известен собственик на модна агенция и продуцент на предаването по БНТ „Блясък“, подмамва едно по едно момичетата във вилата си в с. Градец край Костинброд. Примамва ги с обещания за снимки за календари, сесии за реклами на чорапогащи и с договори с агенция „Метрополитен“, открила за модния подиум Клаудия Шифър и още куп лица от „котешката пътека“. Манекенките са на възраст от 18 до 22 години.

Според обвинението в периода между 30 октомври и 8 ноември Митрев с телефонно обаждане ги кани една по една на срещи да подпишат договор. Той е известно лице и манекенките не се усъмняват. Доверяват се на негови приятели, които влизат в ролата на шофьори и ги закарват във вилата на Митрев в Градец. Там красавиците попадат в ада. Сградата е ремонтирана и превърната в садо-мазо затвор. Дръжките на вратите са махнати, някои от прозорците са зазидани, в стените над леглата са забити със скоби вериги. Момичетата са заключени във вилата, вързани голи, бити и изнасилвани по всевъзможни начини, включително с електрошокова палка.

Митрев им заявява, че са негови робини и трябва да се обръщат към него с „господарю“. В къщата са водени клиенти като в публичен дом, за да ползват завързаните на вериги момичета, установяват разследващите. Съпротивата на красавиците е сломена със заплахи, че ако не се подчиняват, лицата им ще бъдат залети със сярна киселина, инжектиране на наркотици, убийства.

Страховитата вила на ужасите е разкрита благодарение на гаджето на едно от отвлечените момичета. Преди да тръгне на среща с Митрев, тя съобщава на приятелка с кого ще се вижда и къде отива. Когато манекенката не се появява на среща с гаджето си, той започва да я търси и звъни на въпросната приятелка. Тя го информира накъде се е запътила красавицата. Заедно със свои близки и ченгета той отива във вилата в Градец. Ченгетата атакуват планинската къща и изтръпват при вида на ужасяващата картина, която се разкрива пред очите им – оковани голи и изтощени от бой и извращения менекенки.

Съдебната сага

Пламен Митрев е вкаран в ареста и вместо бързи присъди за тежки престъпници, с явни доказателства делото е внесено в съда след две години. Той остава в килия една година, след което е пуснат на свобода срещу гаранция. Съдът връща делото на прокуратурата заради процесуални нарушения. Когато отново влиза в съда, се влачи там още цели 17 години. Години наред заседанията се отлагат по различни причини – заболявания на Митрев, смяна на четирима съдии, неявяване на свидетели или адвокати. Процесът стартира едва на двайсетото поред заседание, а приключи преди две седмици с присъда от 14 години затвор за Митрев.

Коментари

коментара