Люта чушка, набутана в ануса на затворник взриви Софийския затвор

Димитрашков (в средата) е местен от два затвора, докато накрая намира мястото си в Софийския, но и там продължава да върши извращения

Люта чушка, набутана в ануса на затворник е разпалила напрежението в Софийския затвор, съобщава „Телеграф“, като се позовава на свои източници. Наказаният затворник е бил притискан от приближени на осъдения за убийство в наркокомуната в Белмекен Красимир Димитрашков.

Те искали да го вербуват да пласира дрога сред лишените от свобода, но той отказал. В неделния ден пандизчии от няколко отряда били изкарани на каре в двора. Докато се наслаждавали на разходка извън килиите обаче, хората на Димитрашков издебнали непокорния затворник, смъкнали му гащите и му набутали люта чушка в задника.

Човекът изревал от болка и започнал да тича из цялото каре, блъскайки всички останали. Развихрил се масов бой между затворниците, в койте се включили и хората от кръга на осъдения за грабежи Върбан Борисов-Боксьора. Те скочили да защитават наказания за неподчинение, тъй като са опоненти на другата група, която се занимава с наркоразпространение вътре. Самият Димитрашков и още трима пандизчии бяха обвинени през 2012 година за разпространение на дрога зад решетките – основно амфетамини и марихуана.

38-годишният мъж минал през затвора във Враца и Пазарджик, а за последно е лежал в Белене, преди да бъде преместен в Софийския затвор. Причина за честите му местения е лошото му поведение и съмнения, че разпространява наркотици. Две години след като получи окончателна присъда за убийство в Белмекен, Красимир Димитрашков отново е съден, но този път за разпространение на дрога. Според обвинението заедно с пандизчиите Нейчо Караиванов, Радослав Радев-Албанеца, Михаил Тренов-Татуса, както и Галя Фотева за разпространение на наркотици в затворите във Враца и Пазарджик. Единствената дама в групата е доставяла пратките. Тя обаче се измъква, като сключва споразумение с прокуратурата.

„Навсякъде в затворите се внася дрога, но в Софийския е най-страшно. Ако пък някой от по-младите затворници не се съгласи за разпространява, бива пребиван, а след това го превръщат в мъжка сексиграчка, сексроб“, разкриват затворници.

Вчера те обявиха, че ще излязат на бунт, ако Димитрашков не бъде преместен в друг затвор. Подготвят и писмо до Министерството на правосъдието с надеждата, че от там ще намерят решение на проблема.

Върбан Борисов-Боксьора е зад решетките за грабежи и е основният противник на Димитрашков

Коментари

коментара