Внимание! На нова година става страшно, а на Коледа…

Предстоящите празници ще започнат със сравнително меко време. В събота и неделя – 24 и 25 декември ще има разкъсана облачност, по-значителна в неделния ден.

В събота – 24 декември, ще бъде предимно слънчево, ще има и облаци, но без валежи. Сутрешните температури ще бъдат между минус 8 и минус 2 градуса, за София около минус 6. Дневните температури ще бъдат положителни – между 1 и 7 градуса, за София около 3 градуса.

Навръх Коледа – 25 декември, над страната ще има повече облаци, особено над Западна и Северна България, като не са изключени и слаби валежи, съобщава БГНЕС. Превалявания от мокър сняг се очаква в югозападните райони на страната. Сутрешните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, за София около минус 2 градуса. Максималните температури ще се вдигнат с градус-два и ще бъдат между 3 и 10 градуса, за района на София около 5 градуса.

През втория коледен ден – 26 декември, не се очаква съществена промяна на времето. Ще има разкъсана облачност, със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг над Западна България. Времето още малко ще омекне. Сутрешните температури ще бъдат между минус 3 и 0 градуса, а дневните между 4 и 12 градуса, за София около 5 градуса.

Във вторник – на Стефанов ден, над страната ще има разкъсана облачност. Валежи не се очакват. Още малко ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 5 и 13 градуса.

На 28 декември – сряда, ще нахлуе студен въздух, ще бъде предимно слънчево. Сутрешните и дневните температури ще се понижат – сутрешните ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните между 1 и 7 градуса. За района на София минималната температура ще бъде около минус 2 градуса, а максималната около 3 градуса над нулата.

В четвъртък – 29 декември, отново ще има разкъсана облачност, а температурите ще се понижат още малко. Минималните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните между 1 и 6 градуса. За района на София минималната температура ще бъде около минус 5 градуса, а максималната около 1 градус над нулата.

В петък – 30 декември, ще бъде още по-студено. Минималните температури ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а максималните между 0 и 3 градуса.

На 31 декември през деня ще бъде слънчево, но студено, сутрешните температури ще бъдат между минус 11 и минус 6 градуса, а дневните между минус 1 и 3 градуса. За района на София минималната температура ще бъде около минус 10 градуса, а максималната около 2 градуса над нулата. В новогодишната нощ ще бъде студено, с температури между минус 12 и минус 7 градуса.

Коментари

коментара