ТРАГЕДИЯ И ДЪЛГОВЕ: Майкъл Джексън почина с 500 млн. долара дълг – харчеше за благотворителност, бижута и пътувания, предозиран с пропофол от лекаря му, който получи четири години затвор

Кралят на поп музиката Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. След смъртта си той остави над 500 милиона долара дълг , пише E! Новини. Адвокатите му твърдят, че покойният певец е имал големи разходи по подготовката на последното турне „Това е то“. Те добавят, че някои от делата на Майкъл Джексън не са били уредени към момента на смъртта му.

Според чуждестранни медии адвокатите му посочиха, че Джексън сменя бизнес и лични мениджъри няколко пъти в годината.

Те допълват, че след смъртта на певеца са работили интензивно за оправянето на всичките му дългове и са водили многобройни преговори за изплащане на дълговете при значително по-изгодни лихви. Те успяха да изплатят дълговете си до края , пише E! Новини .

Los Angeles Times съобщи, че CPA Уилям Р. Акерман каза, че Джаксън е похарчил парите за благотворителност, подаръци, пътувания, произведения на изкуството и мебели.

– Той похарчи много пари за бижута – каза Акерман.

Певецът почина от сърдечен арест в дома си в Лос Анджелис. В кръвта му са открити пропофол, обща упойка, както и лоразепам и мидазолам, като именно с пропофола е предозиран. Това лекарство му е предписано от неговия лекар Конрад Мъри , който по-късно е осъден на четири години затвор.