ПУТИН УДРЯ БЪЛГАРИТЕ! Шокиращи атаки в Бесарабия. Руски ракети разрушават домове на наши сънародници. НАТО реагира с подкрепа за Украйна. Запорожие и Лвов сред най-пострадалите

В последните дни небето над Украйна се изпълни с експлозии, след като руските сили започнаха масирани атаки срещу ключови инфраструктури. Тревожното е, че тези удари засегнаха и бесарабските българи, които живеят в района. Руските обстрели разрушиха домове и оставиха цели райони без електричество. Особено пострадали са Запорожка и Лвовска области, където много българи живеят от векове.

Международната общност реагира

НАТО и международната общност продължават да доставят снаряди и системи за противовъздушна отбрана на Украйна. В същото време, украинските сили успяват да свалят голяма част от руските ракети и дронове, защитавайки своето население и инфраструктура.

Путин и стратегическите удари

Руските атаки са насочени към дестабилизиране на региона и създаване на паника сред местното население. Владимир Путин използва тези удари като част от стратегията си за поддържане на напрежението в региона. Това води до сериозни разрушения и заплахи за живота на цивилните, включително и на българската общност в Бесарабия.

Контраатаки от украинска страна

Украинските сили не остават безучастни и предприемат контраатаки с дронове срещу руски територии, причинявайки щети на руска инфраструктура и създавайки допълнително напрежение.