Смразяващият план на побъркания Путин, след като спечели изборите в Русия

ПУТИН е готов да взриви балтийските страни с ракети като част от смразяващ план за „разбиването на НАТО“ след фиктивното му преизбиране, предупреди бивш украински депутат.

Aliona Hlivco вярва, че полуделият от власт тиранин е готов да засили инвазията си и дори може да превземе територии извън Украйна .

Застаряващият диктатор Путин , на 71 години, е на път да затвърди хватката си върху властта в Русия поне до 2030 г., докато милиони хора излязоха до урните този уикенд.

Но докато всяка опозиционна фигура, която би могла да го предизвика, отива в затвора, в изгнание или е мъртъв , няма голяма надежда изборите в тази страна да бъдат свободни или честни.

Това означава, че тиранинът – най-дълго управлявалият лидер на Кремъл след Йосиф Сталин – е предопределен за пети мандат начело на страната.

Експерти се опасяват, че това може да насърчи лудия руски лидер да излъска наследството си с нахлуване в Европа.

И бомбени документи на германското разузнаване разкриват, че той може да започне широкомащабна атака срещу Запада веднага след 2026 г.

Германските призраци, които наскоро наблюдаваха „значително засилване на руските оръжия“, се опасяват, че армията на Путин се готви за нещо голямо.

Признаците за реорганизация в руската армия, движението на войски и разполагането на ракети в западната част на страната могат да сигнализират, че Русия удвоява военната си мощ през следващите няколко години.

Г-жа Хливко, сега управляващ директор на мозъчния тръст Henry Jackson Society, предупреди, че Путин е „усвоил хибридната тактика, която се оказа доста разрушителна за Запада и с минимални разходи за Кремъл“.

Бившият украински политик смята, че следващата стъпка на Путин може да бъде да атакува балтийските страни.

Тя каза пред The ​​Sun: „По отношение на балтийските държави, според мен заплахата е реална.“

„Не само по отношение на хибридна атака чрез въоръжаване на мигранти или кибератака за демобилизиране на критична инфраструктура, но и кинетична атака с ракети и т.н.“

„Вече видяхме отломки от руски ракети да падат върху територията на НАТО (Полша и Румъния) без силен отговор.“

„Така че мисля, че Русия ще се опита да се възползва от това и да изпробва решимостта на НАТО на север.“

„Балтийските държави вече са укрепили границите си с Русия, където е възможно, и са мобилизирали населението си, за да бъдат готови да защитават страната си, ако възникне необходимост.

Полковник Хамиш де Бретън-Гордън вярва, че Латвия или Литва – и двете балтийски нации – може да са първи на огневата линия на Путин.

Той предупреди, че „обезумелият мегаломан“ ще „хвърли всичко в месомелачката на Украйна“, докато отчаяно се опитва да намери място повече от две години след нахлуването си.

Бившият командир на армията каза, че е вероятно след това Путин да влезе във война със Запада, ако види успех в Украйна.

Той каза пред The ​​Sun: „Мисля, че той прави всичко възможно в момента [в Украйна].“

„Той хвърля всичко в „месомелачката“, надявайки се да надживее западната подкрепа, която вероятно ще намалее в края на тази година.“

„Ако Путин успее в Украйна, той ще влезе във война със Запада.“

„Той ще атакува първо Латвия и Литва – и двете са от НАТО.“

Ако Путин атакува държава от НАТО, това би задействало член 5 – което означава, че други нации в алианса ще се притекат на помощ на своя съюзник и ще предприемат необходимите действия.

Може да види войски от Обединеното кралство и САЩ, изпратени да защитават срещу Русия – което може да доведе до тотална война със Запада.

Бившият американски генерал Бен Ходжис предупреди, че завръщането на Доналд Тръмп в Белия дом може да влоши ситуацията.

Той каза пред The ​​Sun: „Плановете на Путин са да унищожи Украйна и да разбие НАТО, като тества дали САЩ и други членове на алианса наистина ще отговорят на ограничена атака срещу страна от НАТО.“

„Ако той види, че ние не желаем или не можем да помогнем на Украйна да спечели, тогава ще се окуражи.“

„В нещастния случай на връщане на Тръмп в Белия дом и ако Тръмп направи това, което заплашваше от години – да обърне гръб на съюзниците от НАТО – тогава Путин ще види възможност да атакува НАТО.“

„Това не е неизбежно, но със сигурност Путин ще се стреми да възстанови армията си за такава кампания през следващите няколко години.“

„Ето защо готовността и подготовката на всички страни от НАТО и сплотеността в рамките на алианса са от съществено значение за предотвратяване на такава ужасна грешна преценка на Путин.“

ЯДРЕНИ СТРАХОВЕ

В реч само преди две седмици Путин предупреди, че Западът е застрашен от ядрено обстрелване.

Но г-н де Бретън-Гордън настоя, че въпреки че жадният за власт Путин може да отприщи атаки срещу Запада, е малко вероятно той да използва ядрена сила.

Той добави: „Путин знае, че много западни лидери вдигат духа, когато говори за ядрена енергия – но това е блъф.“

„Дори ако неговите тактически ядрени оръжия работят, той знае, че САЩ и Обединеното кралство биха ги унищожили с конвенционални средства, преди той да може да ги изстреля.“

„Това също би било извинение за Запада да използва преобладаващи конвенционални средства, за да унищожи руските сили в Украйна.“

„НАТО като цяло е много по-мощен във военно отношение от Русия.“

„Путин може да е откачен мегаломан, но не е напълно глупав.“

Той също така вярва, че Путин го е грижа повече за Русия и нейното наследство, отколкото да размахва ядрените си оръжия.

Той каза: „Путин никога няма да отиде на Армагедон, тъй като това би бил краят на мечтата му за велика Русия.“

„Но той е майстор стратег, когато става въпрос за манипулиране на по-слабите лидери на Запада.“

„Той блъфира с ядрените оръжия и колкото по-рано осъзнаем това, толкова по-добре.“

Г-н Ходжис добави: „Разбира се, трябва да го приемем [заплахата от ядрени оръжия] сериозно, тъй като Русия има хиляди ядрени оръжия и очевидно не се интересува колко невинни хора ще убият, включително своите.“

„Но вероятността те да използват ядрено оръжие е близо до нула.“

„Те знаят, че няма положителни резултати за тях, ако използват ядрено оръжие и вместо това, че техните ядрени оръжия са най-ефективни, когато всъщност не ги използват.“

Това идва след като за първи път избирателните секции са отворени за три дни вместо за един, а онлайн гласуването е опция в 27 руски региона и Крим, който беше незаконно завзет от Путин преди десетилетие.

Наглият Путин също даде възможност за гласуване в анексираните украински региони Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон – въпреки че руските сили не ги контролират напълно.

Тиранинът организира конституционни реформи, за да му позволи да се кандидатира за още два мандата.

Преди това руското правителство ограничаваше президентите до не повече от два последователни шестгодишни мандата.

Но през 2020 г. Путин прокара поправка, която го освобождава от ограниченията на президентския мандат до 2036 г. – когато ще навърши 83 години.

Г-жа Хливко каза: „Когато става дума за Путин, той на практика си осигури оставането си на власт за цял живот.“

„Като се има предвид възрастта му, се съмнявам, че той ще доживее до третия мандат, но със сигурност ще се опита да прехвърли властта на някой, който ще гарантира безопасността на семейството му, ако не директно на една от дъщерите му.“

„В руските опозиционни сили се носят слухове, че той може да подготвя най-стария си да се намеси.“

Г-н Ходжис вярва, че когато Путин неизбежно бъде преизбран, той ще има три основни цели.

Той каза: „Първо – да продължи да консолидира властта си. Второ – да продължи кампанията си за унищожаване на Украйна. Трето – да възстанови армията си за продължаване на операции срещу нации в неговата периферия, включително потенциални страни от НАТО.“

„Ето защо е важно да помогнем на Украйна да победи Русия, в противен случай Русия никога няма да се промени и Путин в крайна сметка ще бъде заменен от друг автократ, подобен на Путин.“

„Имаме възможност за поколенията да поправим/подобрим европейската сигурност за десетилетия, ако не я пропилеем.“

Коментари

коментара