Шок и ужас! Пловдивчанка видя как апаш изскача от дома й с всичките й спестявания

Шок и ужас! Пловдивчанка видя как апаш изскача от дома й с всичките й спестявания

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда два обвинителни акта срещу рецидивисти за кражби. 27-годишният Йордан Д. е предаден на съд за това, че в периода от 13 до 27 юли тази година  е отнел  пари, мобилен телефон и други на обща стойност 3100 лева от двама собственици, съобщава „Трафик нюз“. 

На 13 юли 2016 г. обвиняемият Йордан Д. се движел по улица „Мара Гидик“ Пловдив. Той видял отворен прозорец на терасата на първия етаж на жилищен блок. Успял да се качи на балкона и влязъл в спалнята. Върху гардероба забелязал оставен бял хартиен плик. Отворил го и видял, че в него има пари в размер на 2500 лева, които взел. Точно през това време собственичката на апартамента се прибирала и паркирала автомобила си пред блока. Тя видяла как от прозореца на хола изскочил непознат мъж, който избягал през двора в съседната улица. Жената подала сигнал за кражбата в полицията.

На 26 юли 2016 г. обвиняемият вървял по бул. „Христо Ботев“ в гр. Пловдив. Преминал покрай сладкарница, в която се извършвал ремонт. Погледнал през вратата и видял, че наблизо нямало хора, както и че на един от рафтовете бил оставен мобилен телефон. Той го взел и го продал за 40 лева. По делото е установено, че стойността на апарата е 610 лева.  Обв. Йордан Д. е осъждан. Разпитан в хода на досъдебното производство, се е признал за виновен.

В други случай Емил И. на 36 години е предаден на съд за това, че в периода от 3 до 6 април 2016 в Пловдив, отнел чужди движими вещи – велосипед, електрожен и други. Вещите били оставени в мазето на жилищен блок на ул. „Младежка“.Обвиняемият изкъртил с метален лост катинара на една от вратите и влязъл в избата. По-късно той продал велосипеда и електрожена в кв „Изгрев“. Емил И. е осъждан. Той се е признал за виновен.

И двамата обвиняеми понастоящем се намират в затвора в Пловдив

Източник: Pik