Огромен скандал сътвориха в Руското училище в Перник

Огромен скандал сътровиха от известното като Руско училище в Перник – Петър Берон, научи „За Перник“. 

На тържество, по случай 100 годишнината на училището, ученици са били карани да си връзват вратовръзки като пионерчета и чавдарчета под фона на звуците на песента „Комунисти, комсомолци, пионери„. Етюдът е част от програма, която целяла да пресъздаде различни епохи, през които е съществувало училището ,но това нажежи политическите страсти в града и фейсбук.

Лидерът на Демократична България в Перник Георги Недев се възмути. Той каза:

Пионерчета и чавдарчета маршируват под звуците на “Комунисти, комсомолци , пионери!” Всичко това се случва днес 10-ти Май 2024г пред очите на официалните гости на честването на 100 години от основаването на СУРИЧЕ “д-р Петър Берон”.

Въпросът стана и политически:

Георги Недев от ДБ поиска оставката на областния управител Людмил Веселинов, който е присъствал на събитието, както и на народната представителка Христина Георгиева, която трябвало да бъде извадена от листата, заради това, че гледала програмата.

Областният управител Людмил Веселинов каза пред ZaPernik.com, че напълно споделя мнението на демократите и е възмутен от тази част на програмата и затова я напуснал преждевременно. „Не беше уместно направено. Областна администрация бе поканена като гост на събитието, в моето слово говорих за Европа, но след този момент от програмата, аз я напуснах демонстративно„.

Христина Георгиева – кандидат депутат от ГЕРБ, която също е била в публиката на събитието съобщи, че е работела в това училище 18 години и е нормално да бъде гост на 100 годишнината му. „Аз също се възмутих като видях фрагмента от празничната програма, която цели да се пресъздадат различни периоди от живота му. Да се искат оставки обаче заради учебни тържества е приом на комунистите, не на демократите. Не обичам в предизборна и политическа кампания децата да бъдат използвани с политически цели,затова няма да ги намесвам и коментирам повече„, каза тя.

Читателите във фейсбук са разделени на две:

Мариана Христова: Не мога да повярвам на очите си, вярно ли?

Радослав Илиев: Ненужни политически коментари! Историята си е история и не може да се промени, без значение добра или лоша…