СУРИЧЕ „Доктор Петър Берон“ стана на 100 години!

Първата пернишка гимназия СУРИЧЕ „Доктор Петър Берон“ отбеляза патронния си празник и навърши 100 години от основаването си. Празникът съвпада и с 200- годишнината от издаването на „Рибния буквар“, съставен от патрона на училището — д-р Петър Берон.

Специален гост на празника беше областният управител на Перник Людмил Веселинов, който приветства учителите и учениците.

Символично е, че ден след като чествахме деня на Европа отбелязваме и вашия двоен празник. Не случайно, нашият принос към Европейското наследство се гради на труда и постиженията на личности като Петър Берон!“ – каза областният управител в словото си.

Той пожела на учениците да продължават да се вдъхновяват от възрожденците, чийто достижения, идеи и творби ни правят част от нашето общо европейско семейство, в което споделяме общи ценности, обща култура и общи идеали.

Поздравления отправиха и народният представител Христина Георгиева, а кметът на община Перник Станислав Владимиров отправи поздравителен адрес до учениците и ръководството на училището.

Прочетете още:

Огромен скандал сътвориха в Руското училище в Перник