Споделете! Над 80 човека от Трън, Ерул, Перник, София, Костинброд и Стара Загора се включиха в масовото изкачване в защита на Ерулската планина – най-чистото място в България, заплашено от унищожение, заради златодобив!

Над 80 човека от Трън, Ерул, Перник, София, Костинброд и Стара Загора се включиха в масовото изкачване в защита на Ерулската планина.

Почти всички стигнаха до Големи връх и видяха колко красив планински край е подготвен за унищожение.

Ако проекта за златодобив бъде одобрен една значителна част от планината ще изчезне, а с това ще се нанесе огромна рана на цялото Краище.

Планините на Краището се разпростират на около 4000 квадратни километра и никъде в района няма и не е имало каквито и да било промишлени замърсители. Може да се каже, че това е най – чистото място в България. Дано остане такова!

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

Коментари

коментара

16 Коментари на Споделете! Над 80 човека от Трън, Ерул, Перник, София, Костинброд и Стара Загора се включиха в масовото изкачване в защита на Ерулската планина – най-чистото място в България, заплашено от унищожение, заради златодобив!

 1. ай посмали малко манго. къде ги видяхте 80 човека че и отгоре. гледам снимките броя няма повече от 50 барабар с кучетата. и 90 процента от тея дето са на снимките са избягали от трън щото е много убаво и работят другаде. градът щял да се обезлюди? то сега щото е пълно с младежи и деца. строят детска градина след детска градина. айде стига глупости. в трън са останали само цигани и старци. това е положението за съжаление. няма накъде да обезлюдява повече. природата наистина е прекрасна и трябва да се пази, но и всеки край има нужда от инвестиции. трябва да се намери компромис и от двете страни, за да спечели трън.

  • Там е ранотата, че в случая компромис няма как да се намери. Или мина и болести или природа и здраве. Среден вариант няма никъде по света. А Трън само може да загуби от мината. По скоро народът ще заплати със здравето си за да идат инвестициите в нечии джоб. Общият процент “инвестиции“, кото получават държавата + общината е 1,5 % от печалабата 🙂 (по 0,75 %) – колкото да поправят счупените пътища след камионите с руда!

  • Трън ще спечели 1000 пъти по-малко от колкото гладно куче, което не е получило и залък, наблюдавайки обилен пикник на алчни хора изтупали накрая само покривката.

 2. Погледнете се само с какви луксозни коли сте дошли да протестирате!Х ората тук наистина нямат работа и се нуждаят от такава.Може би ако вие бяхте на тяхно място щяхте да сте за златодобива.По-добре да живеем до 50години с добри заплати отколкото до 90 ровейки в кофите за смет за прехрана!

 3. Пределно ясни са ми активните мероприятия на някои „зелени“. Ако беше на Паргов някоя от мините щеще да сте от другата страна на барикадата. Не на мене тия.

  • „Миле“не ти ли е неудобно,тук става въпрос за разум,а не за „червени и пембени“,но явно мозъка ти не работи,аман от заслепени идио………!На принципа си“След мен и потоп“

  • Миле, това мислене е типично за хората от един етнос с по – тъмен цвят на кожата. И те правят като теб, изкъртват си дограмата за да я изгорят и да се стоплят за 2-3 часа, нищо че след това ще им е пъти по – студено цяла зима. Важно е на момента да са добре. Та така и със златодобива. Ще има някакви нови работни места за определени години, а след това разруха за векове напред. А е много спорно за работните места. Едва ли ще има много трънчани заети в мината, а тези които ще имат „щастието“ да работят не се знае как ще им се отразят отровите и радиацията. Та така, като ромите, да има 100 – 200 нови работни места, но в същото време ще се изселят 200 човека от 4 околни села, ще спре да се изкупува земеделската продукция от целия район, ще затворят няколкото хотела, ще спрат да идват туристи на ждрелото, и резултата ще е 200 нови работни места и 200 затворени работни места + изселени хора и унищоена природа завинаги.

  • …“Поогледай се, послушай, поразпитай, помълчи,
   потанцувай си, почакай, наслади се на момента,
   забави, забави, ….по-полека, забави, забави…“

Коментирай