Навръх Бабинден в Перник: Родилка уми ръцете на д-р Лазов, родилното отделение получи поредно дарение

Пернишките лекари – гинеколози и акушери празнуват Деня на родилната помощ, известен сред народа като Бабинден. На този ден се отдава почит на онези, които посрещат първите глъдки въздух на чаканите рожби. По стар обичай, в пернишкото родилно отделение най-новата родилка полива ръцете на завеждащия отделение гинеколог доктор Ивайло Лазов. 

В последните месеци в родилното на Перник се случиха хубави неща – различни благотворителни кампании помогнаха то да се оборудва по-добре и да посреща малките перничани и техните майки в приятна обстановка.

Като най-голяма се очерна кампанията за събиране на капачки, която бе предприета от  жените на местната структура на партия ГЕРБ.

В деня на родилната помощ женската структура на ГЕРБ-Перник зарадва за пореден път с дарение родилното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“. Дамите закупихa за нуждите на акушеро-гинекологичното отделение и отделението по Неонатология апарати за мерене на кръвно налягане и шкаф, върху който да преповиват бебетата в Неонатологията. Средствата са събрани именно от благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки.

Директорът на родилното отделение д-р Йвайло Лазов и неговия екип посрещнаха топло дарителите и им благодариха за жеста. Подобни благотворителни актове за Бабинден вече се превърнаха в традиция за Жени ГЕРБ-Перник.

„Денят на родилната помощ е празник на новия живот. Няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето. Първият светъл лъч на нежността, който озарява новороденото, е усмивката на майката, но първата ръка, която го докосва, е на лекаря и акушерката. В изпълнение на своята хуманна професия през годините вие сте поели за живот стотици бебета. Желая ви много здраве, лично щастие, професионални успехи, защото от вашия професионализъм, се ражда новата надежда“, пожела на лекарите областната клубна ръководителка на дамите Елза Драгомирова.

През 2019 година в пернишката болница са се родили 475 бебета, всичките живи и здрави.

Коментари

коментара