Кметът на кв. Църква Румен Петров свири първия съдийски сигнал на чисто ново футболно игрище

Кметът на кв. Църква Румен Петров свири първия съдийски сигнал, и с голямо удоволствие сложи началото на първия официален домакински мач на новоизграденият спортен комплекс в кв. Църква.

Съоръжението беше възродено този сезон, в резултат на отличната съвместна работа и сътрудничество между институции, родители и спортна общност, след като дълги години е било занемарено и неизползваемо. Тревната площ на новия стадион е изключително добре поддържана и подходяща за игра, а със съдействието на кметовете на кв. Църква Румен Петров и на гр. Перник Вяра Церовска, са осигурени съблекални за домакини и гости, стаи за съдии и треньори, както и предстои изграждането на скамейки за привържениците на футболната игра.

В миналата събота стадионът стана домакин на първия си официален мач от първенството на елитната футболна група между отборите на „Метал 2002“ и „Миньор“ за младежи родени 2005 г. Пернишкото дерби завърши при равен резултат 1:1.Домакините от „Метал “ откриха резултата през първото полувреме, като поведоха 1:0, а гостите успяха да изравнят в последната минута на полувремето.

Второто полувреме премина без голове, но с добра игра и на двата отбора. Домакините от „Метал 2002“ традиционно и този път играха с по-малки от съответния набор деца- но малките футболисти успяха с бързина и техника да компенсират физическото превъзходство на момчетата от „Миньор“, които също се бориха достойно.

Срещата премина при толерантно и спортсменско поведение от страна на всички участници, както и на многобройната публика.

Коментари

коментара